Happy faces

1:49 AM


All photos taken kat belakang umah my inlaws.

My family at Penang... Balik kampug seminggu , untuk keduri arwah Tok Ayah. All my ilaws were there accept Paman... (ada job katanya tak dpt pulang). Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.

Oh ya, we went back to kampung one day after harga minyak naik. Berdebar-debar jugala bila ak isi full tank... Terkejut gila ,Satria 1.3 full tank was... approxx dalam RM100. Tu pun hubby kata dia takut nak press lagi.Masa dulu-dulu bila pam minyak, kereta BMW ke Mercedes ke yang full tank RM 100, now? Herm...

Nasib baikla berhenti kerje lama, if dulu ulang alik one utama & ampang travel fee (minyak ,tol,parking )RM500 per month , if sekarang nih agaknya RM800? Oh dear... that is too much!!!Nasib baikla scooter waktu belajar tu hidup lagi.. Alhamdulillah!

Me & dear sempat la lari sekejap gi honeymoon 1 night at Batu Feringgi(both of us need this sebab tahun ni vacation memana pun. stresssssss)Memula survey internet Park Royal RM 280, dengan fikiran that I would got the same price when I arrived... FORGET IT!!! Sampai je sana room rate was RM600. Last-last we just stayed at Holiday Inn for RM280 Well.. frankly speaking from 5 rate they deserve 2 half frm me but we still enjoy.Breakfast? Masa gi Coral Redang last year breakfast dia lagi banyak choice.

Batu Feringgi night market was awesome. Its cheaper than Petaling Street. I wanted to bought one handbags... but pepikir balik gi office handbag just letak dalam locker. Such a waste. Food.. erm, ok la kot, kalau rajin jalan ke belakang sikit boleh ler dapat food court with cheap seefood price. Tapi kami malas so kami makan jer le kedai tom yam kat tepi jalan tu.

Penat gak keduri masak sendiri ni. Tapi one thig that we cannot denied its murah. Susah gak if org tk ramai anak & sedara, without them sapa la nak tolong basuh pinggan, berhidang & berkemas.

Need to go, 2.30am dah ada org bisin kat sebelah. nite!


xoxo

Mrs Magique

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Instagram

Subscribe