Friday, August 21, 2015

Batik Cotton Blouse SALE!


Hey!

 Magique Closet ada Merdeka Sale untuk Khadeeja Blouse!

 Normal price RM79 tapi sekarang offer 10% OFF

Material cotton batik yang confirm tak panas dan sangat selesa untuk di pakai. Jangan risau , labuh menutupi punggung. Untuk measurement sila refer to measurement picture.

############################################################################

 SALE PRICE

 RM 70 exclude postage
 Postage : RM7 SM RM11 SS
---------------------------------------------
 Material : High Quality Cotton Batik
 Size : L , XL and XXL
 Details : Zip at the back
 Measurement : Refer to measurement picture
 ---------------------------------------------
 To Order :
 PM/ Whatsapp/SMS : +60163570555
 Email : magiquecloset@gmail.com
 ---------------------------------------------
 Disclaimer :
Colors are not 100% accurate due to lightning
Please allow 1 inches differences












Tuesday, August 11, 2015

SHOPPING SALES TIPS TO AVOID WASTING MONEY

It is known that anyone will go crazy when we hear the word sale as we know that we can save a few bucks while shopping our favourite items Tell me who doesn’t like shopping especially  during SALES? Masya Allah, at the moment if we able to but only RM 10 shoes, we already feel happy. Tell me about that!

Unfortunately, we just forgot what we already have in our wardrobe. After shopping, went home, , looked at the wardrobe  and
 “ Alamak, baju yang dibeli masa last SALES aritu masih belum pakai la “
 Or
 “ All right, where should I hang all these? My wardrobe is full”
 or   
 “Hey I already have that colour”

At that moment … of course we fell regret and how we wish if we don’t  shop at the first place right? Just for the sake of SALES, we immediately grab without think twice!

Yes, understand that shopping is a women’s way to release stress and reward ourselves but avoid wasting money on unnecessary items which you will probably not wear or use. If you are on a tight budget and prefer to limit your spending, these shopping sales tips will be quite handy to help save money.

 1.    Check your Wardrobe

It is important to check your wardrobe before participating in any sales event. This is to avoid purchasing the same looking items twice. Buy something you do not already have or pick something nice to match with what you already own. You will definitely feel your money’s worth.

 
2.    Do not shop on the first day
 
It is true that you may miss out a lot when you do not shop on the first day of sales but if you are someone who wants to avoid spending much, this trick is beneficial. This is because some interesting items may be sold out or does not have your size. You will cut down your spending and look for something else which are still available.

 
3.    Filter
 
You tend to scoop everything you see during sales to avoid others getting their hand on it. However, you need to go aside before you make your payment to filter out items which you may find not needed. Sometimes you need to think twice in order to avoid feeling regretful with what you choose.

 

4.    Do not use credit card
 
This tip is great for those who want to stick with their budget. Set in a mind the amount you want and pay it with cash or debit card. Avoid using credit cards at all cost as it may bring your burden when the bill statement comes in.

  
 

I do hope these shopping sales tips able to help all my girls out there. Shopping wisely girls.

Wednesday, August 5, 2015

H&M Lot 10 No Plus Size?

Dear H&M Malaysia, its so discrimination when you don't have plus size clothing at your Lot 10 store. I asked one of your staff member the reason being " no sales for plus size" its very shocking when your outlet located at our City Centre declared such. I feel very hurt after walking 20 minutes to your outlet. I didn't know that all fat people didn't shopping at the city centre. It's so frustrating when a such big Fashion Company doing all these discriminating.

Yeah yeah after this one of the suggestion will be "would you checked first before you went shopping? With all the hi tech gadgets now days? " dont give me such bullshit. And please I no need to see your sales report, your outlets growing up like mushrooms!

Tuesday, August 4, 2015

Cotton Batik Murah Murah

Jangan lambat, material yang ternyata sangat memuaskan hati. Whatsapp/email /SMS untuk tempahan. Material boleh di buat blouse, skirt, seluar, pario dan banyak lagi. Blouse boleh dibuat hingga ke plus size XXL

Cotton Modern Batik
RM 55 exclude postage
Postage : RM6 SM RM10 SS
---------------------------------------------
Material : High Quality Cotton Batik
Unsewn - belum jahit - tak panas
Measurement : 2.25M x 1.05M
---------------------------------------------
To Order :
Print screen the picture
Whatsapp/SMS : +60163570555
Email : magiquecloset@gmail.com
---------------------------------------------
Disclaimer :
Colors are not 100% accurate due to lightning
Please allow 1 inches differences
































Tuesday, January 20, 2015

Juara AJL 29 - Apa Khabar by Joe Flizzow + SonaOne

Banyak sangat yang tak puas hati lagu ni Juara. Pada
aku, simple.. mereka memang layak. Kalaula mereke berdua ni menang vokal terbaik, maknanya memangla something wrong dengan Juri. Dayang was superb and she deserved it.  While persembahan terbaik , yes Mojo and Caliph Busker menang aku setuju. Aku tak pernah tengok penonton bagi standing ovation ramai macam tu lepas show. Aku yang kat umah ni pun
berdiri jugak.

Back to my Juara song.

Memula aku dengar lagu ni biasa sangat. Lepas tu bila Mr.H suruh aku dengar balik and hayati lirik bait demi bait, yes… agree with Mr.H. Lagu ni something. Itu dulu before diorang dapat masuk Juara Lagu. From that moment I called it Mr.H song.

Mr.H cerita, lagu ni mungkin sejarah Joe and Malique. Sejarah dari susah sampai ke tahap sekarang iniKat bawah ni lirik dia. Kalau korang baca dan kupas satu-satu maknanya sangant dalam demi untuk sebuah persahabatan.

Congrats you both!!! I just wish Malique and Joe will be together again.


Merenung ke luar jendela
Bayu pagi meniup lembut
Lihat bintang di angkasa
Purnama menerangi gelapku
Dan bila fajar menjelma
Itu permulaan hari baru
Dunia gamat bunyinya
Sunyiku hanya Tuhan tahu

Dalam perjalanan banyak persimpangan
Di mana kita bertukar arah
Kau lurus ke kiri aku tegak ke kanan
Di mana kita tersilap langkah


Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Mereka kata masa depan kami sungguh cerah
Lirik dan rap kami bak anugerah
Ini semua sebelum semua anugerah
Masa bila lapar semua makan mee segera
Show pertama luar KL di Pulau Pinang
Lapan orang naik dua Kancil tapi semua senang
Dua bilik empat katil jadi empat di lantai
Kalau tidak silap ada yang sampai di tepi pantai
Dan kali pertama kita diserbu peminat
Di Kuching, Sarawak seperti semalam aku ingat
Setiap langkah bersama seakan tidak percaya
Kita berjaya jadikan rap sebagai kerjaya
Permulaan pengembaraan yang berliku
Dan ini mungkin sinopsis hidupku dalam lagu
Kau kembarku hari ini dan semalam
Jadi hari esok itu sendiri boleh faham

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku


Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Pada mulanya kita menjajah
Lagu-lagu bahasa penjajah
Dan kita berdua budak belasan

Kau pandai buat percaturan
Industri penuh dengan peraturan
Semua kita bahas dan pidatokan
Sebab ini dua budak bijak
Kita kata ya mereka tidak
Kalau gagal merancang itu merancang untuk gagal
Ku masih ingat pesanmu


Ingat Zal kita Z paling handal Zal
Suntikan semangat untukku
Setiap persembahan phenomenal
Beribu lagi fans luar stadium
Lepas pusing satu Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia
Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita
Kata-kata jadi lagu puisi jalanan tercipta
Siapa kata jangan bermimpi doaku pada Yang Esa
Mungkin permulaan baru di ketika berbeza
Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua





Monday, August 25, 2014

Entri 6 : Malam Pertama di Gold Coast

Flight arrived Brisbane dalam pukul 7.45 pm waktu Brisbane. Dah gelap gulita masa tu. Malam yang sangat pekat dan lembap. Cuaca hujan menyambut ketibaan kami.

1 hour joirney dari airport ke Gold Coast. So our travel agent tu memacamla dia announce. Smoking kat balkoni je jangan kat dalam bilik nanti leh kena saman kalau cleaner bau. Lintas jalan jangan macam Malaysia, kena ikut lampu isyarat. Pasal harga barang souvenier la. Banyak la lagi.

Sampai je terus gi makan malam. Tonight Seafood kedai. Okla.. Masakan Chinese. Udang giler fresh. Tak mampu nak bezakan dengan udang Malaysia.

Lepas makan kita org buat own-self tour pekan Gold Coast. Halal food? Banyak giler kot kedai arab yang ada logo halal . Cuma price dia kalau korang convert korang mmg rasa mahal. Yerla satu kebab dalam AUD 8 .

Masa kita org jalan2 tu semua kedai dah tutup even coffeeshop. So we olls just walk around je , survey-survey kedai apa yang kita orang nak terjah esok.







Xoxo
Marlia Magique
24 August 2014
3.55pm

Entri 5 : Visa & Traveller Card Australia

Masa memula first time Mak and Abah aku nak gi tengok Angah bersalin kat Perth, Payah jugak aku nak cari details sama ada diorg perlukan visa or not. Nak tanya Angah, kesian pulak dia dah sarat-sarat nak beranak aku suruh check-check semua. So aku gagahkan diri memahami tatacara nak masuk Aussie. Google la u olls.



Yes, korang kena apply visa. Tak payah gi kedutaan pun. E-visa jer korang. Korang apply kat website aussie immg tak silap aku. Fill the form and bayar online je. Then automaticaly korang dah ada e-visa. Harga? Alamak... Nanti aku tolong carikan. Tapi incase of any emergency aku cadangkan korang printla e-visa tu. Simpan jer. Tu mcm paper A4 aku dlm gambau tu. E-visa aku ler tew.

Validitity visa tu untuk setahun. Tapi korang x ler leh duduk setahun terus. Max 3 months kena balik Malaysia pastu kalau nak masuk balik Aussie boleh lepas tu.

Traveller card tu pulak lebih kurang kad yang korang nak kena isi kalau gi Indonesia (sorry aku pernah gi thailand , vietnam and indonesia je. So among 3 countries tu hanya masuk Indonesia je aku pernah isi card macam ni. So kalau country lain sumpah mak tak tahu uollss)

Tapi Aussie ni a bit straight sikit bagi aku. Kena declare betul2 apa yang korang bawak. Takmo tipu2. Sebab dema ni check beg pakai anjing tau. Jangan risau , anjing ni x capai pun mulut dia kat korang. Hidu rapat-rapat jer.

Tapi malam ni aku lucky!!! Kastam tu just being gentlemen! ������ tanya jer, x payah punggah beg terus jalan. ������

Xoxo
Marlia Magique
23 August 2014
6.58pm

Sunday, August 24, 2014

Entri 4 : MAS Entertainment (seriously x taula apa nama specificnya hahahah)

Ni semua benda yang aku tengok / entertain aku masa dlm flight KL to Brisbane. Aku rasa family aku akan enjoy if aku bawak diorg sekali ni. Yerla selalu naik Air Asia jer kan memangla jakun bila naik kapal yang upgrade sikit ni. Eh... Upgrade banyak kot.


Ada ebook Al-Quran with tafsir which Mak will super duper love it.


Ada jugak pasal nature and traveling which Abah adore dengan semua ni.


Ada games!!! Which Mr.H will will be entertain. Jangan risau keypad depan belakang taw!




Dan aku? Sepanjang flight ni movie yang aku tengok plus tak tengok sangatla sebenarnya?



Sebab apa? I loveeeeeee writing. Most of the time aku tengah draft my entry. Mostly forgot how I love to write before. Busy with new life but Alhamdulillah I love it. Mr.H if you read this, should I start back my blogging thing sayang? Owh owh what I love the most?? My flight details. Suka betul aku check aku dah sampai mana.






Xoxo
Marlia Magique
23 August 2014
4.18pm