PSP Kena Ragut!

11:29 PM

Around 2.30 pm today, my phone rang, hubby called.


Hubby : Sayang, sorry...
Me : Napa ni?
Hubby : PSP you kena ragut?
ME : What? When? How?
Hubby : Tadi I bawak u're game, main masa lepas lunch dekat kedai awe, masa I nak simpan tetiba somebody datang dari belakang, ragut and terus lari dengan kawan dia naik moto.
Me : Ok...

How should I re-act? Nak marah or senyum... For me tak guna I marah pun, benda dah hilang and that scene was a lesson for both of us. Hubby so frust with it because that was my PSP & he bought it as a present.

Hubby nak ajak I buat report polis, for me tak guna nak report pun... sebab dia tak ingat no plat motor, yang dia ingat budak Melayu.Paling aku tak paham, that thing happen during lunch & masa ramai org dalam gerai.

Apalah nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang... Banyak kerja kat luar sana tapi malas, semua di monopoli oleh warga asing.Masa suruh belajar malas... Sekarang dah susah cari jalan senang. Kalau ikutkan hati nak je aku doakan budak tu mampus kena langgar lori.

Tak apa lah.. bukan rezeki aku kot.. cukupla 2 tahun dalam jagaan Siti Marlia.Kalau sesiapa yang nak beli mesti nampak muka aku as a wall paper PSP tu...

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Instagram

Subscribe