Kasih Emak

1:53 PM

Dah seminggu mak tak ada, menemani Abah ke utara tanah air untuk sesi fotograpinya.

Seminggu sebelum mak bertolak,

Mak : Along, mak rasa macam malas pulak nak ikut Abah, kesiankan adik ko tu... leh
ke ko nak jaga dia?
AKu : Mak ni... dah lama mak tak jalan... pergila, bukan susah pun jaga adik sorang tuh ( herm... masa tuh memang menjawab dengan berlagak)

Mak hanya diamkan diri... Sehari selepas mak pergi, I'm still fine, basuh baju, masak, kemas umah, bebel kat both boys ( adik n hubby) , well biasalah, bila dah incharge pasal umah, if mata nih tak sedap nak memandang mulala mulut bergerak a.k.a membebel...

Masuk hari kedua ada sedikit tension, kena bangun early nak kejut adik bangun ready for school, bagi makan 2 ekor anak angkat mak (MILO & MILLY), siram pokok. Tapi bila balik office dah mula tension sikit, mana idak masuk umah pergi dapur ada pinggan tak basuh , pastu nak fikir nak masak menu for dinner & tommorow for lunch . and the boys still do all sort thing that boys will do.... Masa nih dah rasa tension dan terus fikirkan mak...

How she manage to do all the job without complaining , mak tak pernah kata penat, tak pernah komplen apa-apa... me baru satu dua hari buat all the house work and jaga adik sorang dah bising.

Reading my friend blog Neena pasal Mother's Day , I'm crying, every single thing is true...



To Mak... thanks a lot for being there... Ampunkan Along if ever I made you sad, unhappy.Since born Along tau Along selalu meyusahkan Mak. Can't ever imagine if we're tear apart... Love you so much & thanks for being there...

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe