Entri 6 : Malam Pertama di Gold Coast

7:35 AM

Flight arrived Brisbane dalam pukul 7.45 pm waktu Brisbane. Dah gelap gulita masa tu. Malam yang sangat pekat dan lembap. Cuaca hujan menyambut ketibaan kami.

1 hour joirney dari airport ke Gold Coast. So our travel agent tu memacamla dia announce. Smoking kat balkoni je jangan kat dalam bilik nanti leh kena saman kalau cleaner bau. Lintas jalan jangan macam Malaysia, kena ikut lampu isyarat. Pasal harga barang souvenier la. Banyak la lagi.

Sampai je terus gi makan malam. Tonight Seafood kedai. Okla.. Masakan Chinese. Udang giler fresh. Tak mampu nak bezakan dengan udang Malaysia.

Lepas makan kita org buat own-self tour pekan Gold Coast. Halal food? Banyak giler kot kedai arab yang ada logo halal . Cuma price dia kalau korang convert korang mmg rasa mahal. Yerla satu kebab dalam AUD 8 .

Masa kita org jalan2 tu semua kedai dah tutup even coffeeshop. So we olls just walk around je , survey-survey kedai apa yang kita orang nak terjah esok.







Xoxo
Marlia Magique
24 August 2014
3.55pm

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe