Kisah Abah & Jam!

2:19 PM

Hi peeps...

How was your Friday? Saya? Friday yang menrehatkan. Owh sebelum saya menulis dengan lebih jauh lagi, Happy Deepavali to all my Indian friends. Teringat masa zaman anak-anak kecil dedulu di pekan kecil Kluang. Meriah betul rasanya ikut Mr.Abah pergi beraya rumah kawan-kawan Indianya. Tidak boleh lupa homemade capati.

Cukupla pasal Deepavali. Nak cerita apa yang sama buat masa Deepavali la pulak. Tahun ini saya pergi date dengan Abah di BSC. Bukanla date sangat sebab kena bawa 2 orang lagi bodyguard yang tak bertauliah. Ada apa dekat BSC? Nothing much. Kita orang cari jam. Jam Abah dah teruk sangat. Alhamdulillah dapatla diskaun yang amat memuaskan hati.

Kisah jam ni pun satu hal juga. Mana tidaknya, abah seorang yang cukup tidak cerewet. Dia nampak jam tu, terus amik and bayar. Ok everything happen less than 20 minutes. Macam terkejut juga dengan style abah ni. Masa lunch Mr.H tanya abah " Dah belajar ke fungsi jam tu Abah? Waranty berapa lama and for what? World wide warranty? " Jawapan? Me and abah terdiam, sebab both of us tak tanya apa-apa kat sales girl tu. Bijak or notla anak beranak ni kan. **over excited dapat jam baru kot** At last lepas lunch terus ke kedai jam semula for the details. **haih** Lama juga la amoi kedai tu nak terangkan each function for the watch.

A lesson for anak and abah ini adalah "jangan terlalu gumbira bila dapat barang, get the details first!"

Abah dengan jam lamanya.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe