Kisah Benar - Samun di Federal Highway

12:52 AM

Hi dolls,

Tadi gi rumah my aunt untuk melawat my Tok Bai yang patah tangan sebab jatuh kat masjid. Kesian Tok Bai. Rupanya sekarang kalau patah-patah kita boleh pilih simen yang kita nak. Pada mulanya pihak hospital pilij simen biasa. It's to heavy for him. Sampai senget sebelah. So my auntie gi balik hospital and tanya Mr.Doc kalau ada option lain. The answer was Yes! Fiber glass... so now Tok Bai dah tak yah bawak simen berat tu. Get Well Soon my dear Tok Bai.


Topik lain citer lain. Sabor... saya ceritakan tujuan gi umah auntie tu dulu. Lepas dah duduk, apa lagi my aunt mula la bercerita yang anak dia kena samun last Thusday kat Federal Highway bawah jabatan ala-ala Penang Brigde tu. How it's happened?Let the story teller tell you alls la...

Last Thursday night my cousin, his wife,baby less than one month and his sister went to Shah Alam from Alam Damai. Tujuan = amik barang kat umah dia sebab nak tido umah mak dia. On the way back dalam kul 11mlm - 12 tengah malam, keadaan hujan lebat tetiba tayar kereta dia pancit bawah jambatan ala2 Penang Bridge tu.

After 5 minutes, ada org datang pakai walkie talkie ketuk tingkap nak tolong. Tapi my cousin sister tu tak bagi abang dia bukak pintu. So that man went off. Memula sekali, my cousin call his dad suruh amik bebudak pompuan and the baby yang stranded dalam keta tu, sementara dia betulkan tayar kereta dia.

Then he called his frens suruh datang tolong. Kawan datang membantu, tapi tak berapa membantu, suddenly datang 2 orang lelaki dari seberang jalan yang nak tolong. Sebab semua lelaki so my cousin tu ok jer la.  Tengah mamat A tolong, mamat B lintas jalan, gi balik kat kereta and went off. Settle everything, mamat A yang membantu tu minta tolong hantar ke Klang, sebab ckp nak balik umah. My cousin fren thought everything fine , so diorg blah la. Masa tu dalam kul 1 ke 2 pagi. 

On the wayto Klang, mamat A to drive. Ok Part ni pun aku tak paham kenapala cousin aku ni bijak sangat , bagi org lain drive keta dia. Sambung cita, on the way gi Klang, Mamat A tanya berapa banyak duit yang ada? Then he stop in the middle of the road, acu pisau kat my cousin, suruh my cousin turun, amik semua barang excep wallet and he went of with the car. Apa dalam keta? Car seat baby, stroller baby, mainan baby, PS3 ( sebab nak balik kg so nak bawak ps3) and iphone 4. Mamat tu kaum apa? Malu nak cakap, but mamat tu Melayu! Kereta apa? Wish!

So peeps, please becarefull kalau lalu federal highway malam-malam. Expecially you girls yang baru dapat lesen, nak gi clubbing memalam la... alahai... risaunya... Okla better back to my study. Ada quiz yang perlu saya buat.

Night dolls... ( hehehe mcm Kardishans pulak rasanya you alls... )

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe