Susah jugak jadi Lelaki....

12:49 AM

It's my little brother...

Adik lelaki bongsu saya balik bercuti selama seminggu. Balik-balik terus tanya the best perfume for man. Alasan? Dia tidak pernah beli parfum yang betul-betul parfum. Selalunya brand Adidas or Playboy. Beli pun dekat Watson or Guardian jek. Yerla kan... budak sekolah... mana boleh pakai parfum mahal-mahalkan.

3 hari lepas kami ke KLCC, dari Isetan ke Parkson. Dari booth Polo Ralph Lauren sampai ke Gucci... Adalah dekat 10 - 15 bau. Adoyai... mana nak pilih deknon oi... Semua bau dah lebih kurang jadinya.  Antara yang ingat... 

Polo No 4 - Love the smell tapi katanya "Kawan adik pakai"

Polo No 1 - suka jugak tapi katanya " Polo jugak ke? Nanti kawan adik kata tiru dia la"

Davidoff Cool Water - so light smell katanya "Adik kuat peluh la"

Davidoff Champion - idak di sukanya, bila dia bau  katanya" Hish teruknya bau"

Gucci by Gucci - suka tapi katanya "Kaklong tambah boleh budget tak ada" idokla , Kaklong  dah lari budget LOL

Pleasure for Men - katanya "Eh bukan brand pompuan ke"

JPG for men - katanya " Asal mcm bau sepital" bila balik leh lak ckp " Ala... sedap plak after few hours" lantak ko la dik oi...

Dolce & Gabbana  The One - katanya "suka... tapi...."

Hugo Boss Black - Me like it tapi katanya " Erm... carik lain dulu bleh tak?

Hugo Boss Orange a.k.a Orlando Bloom - kata adik " Suka sangat ni , tapi cari lain dulu la"

Gio Armanni - katanya " Adik baca review parfum ni memang best... cuba kak long bau... best kan?"
Masa ni dah penat so anggukkan jer la....

That was the first day yer. Masa we alls keluar bertiga; me, Abah and him. The next day going out again dengan mak, still the same, masih tak boleh buat decision. Today is the third day.
 Kata adik " Kak Long jangan masuk Isetan lagi, dah kenal la dengan semua promoter...
LOL tak tahu nak kata apa lagi masa ni. 

So today  mak and abah dah tak nak ikut. Penat kata dema. It's only me and Mr.H yang follow. 
This time semua parfum yang dia suruh bau we just say "Owh it's nice..." or "Not bad la the smell " or "This is good for you!" or " Up to you, it's your decision..." End up nak tau parfum apa? 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
JPG!
Why? Sebab this was the first parfume yang dia nak sebelum kesah mencarik parfum ini bermula. Mana dia bau? Nope... tidak bau dimana-mana , hanya review di internet. Wow... bayangkan penangan review di internet. Frankly speaking, memang tak di nafikan bau dia memang best. RM250 for 100ml.

Haih anak bongsu la katakan... budget lari RM100... tapi mak tambahkan... hish hish hish... kalau tak score exam memang sajer je mamat ni!

P/S: Nasib baik la saya yang jenis kalau beli barang tengok budget, kalau suka terus ambik, tak yah fikir banyak. Tak suka terus letak. Tak ada budget? Jangan tengok langsung! Window shopping  (atau lebih best surveying) kat internet memang banyak paedah. At least tak buang masa kat mall. Jadi pembeli itu seronok, tapi saya rasa untuk jadi penunggu kepada pembeli yang cerewet? Owh tidak! I tot my other half je susah beli barang, sekali jatuh kat adik bongsu yang namanya lelaki jua. 
Haih....

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe