Bijak Membeli - OLAY REGENERIST

9:08 AM

Benda yan dah lepas, daku biarkan lepas. Nak meratap pun tiada gunanya. Ni nak cerita sikit pasal bijak membeli.


Last week, mak dah bising, cream muka dia dah habis. Sebelum ni mak pakai Safi Rania, tapi dia kata dah macam tak berkesan dengan kulit muka dia. So dia nak try product lain. Nak suggest product-product macam Tabita tu ke, apa ek lagi macam tak berani le plak. Bukan apa, kesian kat mak if it's not suitable with her skin. Lagi satu, aku cukup x berkenan bila muka orang tu putih bagai nak rak, tapi bila tengok tangan... gelap ler plak...

So after discussion dengan Angah, kita orang nak try product yang tak mahal sangat nak murah sgt. We choose Olay Regenerist, yang mana sesuai dengan umur mak. We went to 1 mall luckily there were 2 drugs store there. Bukan apa aku suka nak compare. Senang kan.

Gambor saya pinjam n amik kat En.Google

Went to 1st drug store. Diorang ada 50% discount - price after discount dlm RM50 1 product. Check expire date 2015. So it's ok to buy. Mak dah excited. Macam nak terus hamik. Uish mak ni, laju jer... malas le tu kan nak jalan. Aku snap gambar semua product price (sebab ahkak ni pelupa gaban) then ajak gi 2nd drug store. Guess what?!! Price after discount was RM70. Same item you alls! Berapa banyak boleh jimat tu korang rasa?!!

Mak : Nasib baik kita check kan Along, kalau tidak mak rugi RM20 .
Me : just give her a smile

So, sebelum balik rumah went to 1st drug store and bought 4 items of Olay Regenerist which cost RM200. Imagine kalau kita tak check and bought at 2nd drug store . Rugi woooooo. RM210 dapat 3 barang jer kot...

***my ex-adroid ada gambor rege2 yang ahkak snap ni. tapi tinggal kenangan jer la you alls***


Hugs!
Redminxx

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe