Friendship

10:59 AM

Last Friday, ada small gathering with my Matriks mates. Walaupun 5-7 of us jek, yang penting Fun! Pada mulanya mek dah apply leave for the event, last minute ada plak budak office tu cakap  " I've training la Friday, nanti not enough people to do checking". Dengan lemah semangat dan sakit hati, mek pun cancel my Friday leave.

Yang harunya bila mek pi office that Friday, budak yang kekonon nak pi training tu boleh bagi tau benda yang amak menyakitkan hati mek, " My training only on Thursday... " B*%@ S^&*t!!! Pepagi buta dah buat aku berangin kan. Tension betul mek.

Memang dah niat nak pergi sangat gathering tu, mek bagi tau office mate mek that Friday my lunch will be a bit longer that usual. Reason? I'm attending my fren kendui. Mek memang nekad kali ni. Mek nak pi gak gathering tu. Nasib baik dari TPM to Kelana Jaya tak jam, it's only took  20 minutes.

Apa lagi kami bila dah berjumpa, dari zaman start Matriks sampai skang, memacam la kami cerita. Yong memang rajin cerita, well most of them masih ingat semua all the stories except mek... Mek pelupa la...
2 jam tak cukup la untuk Mek. Rasa nak ponteng kerja je Jumaat tu... tapi hati mek tak sampai la...  Kul 2 mek dah rushing nak balik office. Tak best betul ....

Apa-apa pun, mek happy jumpa kawan-kawan lama mek. We laughing all day...

To Yong, Angah doakan Yong cepat2 dapat jodoh. To Azzu, good luck Dr! To Masni , bila lagi nak tambah anak ni... To Iekin, thanks a lot for everything dear... Remember you sometimes make me wanna cry. Teruskan jadi hot mama ok ! Thanks to Masni, Yong, Azzu dan tuan rumah Iekin for making the best lunch ever! The Best Beriani Kambing!  Mek tak sempat jumpa Awien and Effa jek, sebab diorang mai lambat sket.... When will be the next gathering yeks?


Masni, Azzu, Yong, Iekin and Mek!
**pixx taken from Yong FB.



You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe