Hubby + Bola

11:19 PM

Mr.Hubby take a bath, wearing a short and watching the game Englad vs German.  During break time,

Mr.Hubby : Cayang Abie sikit, I'm going out watching  football kat kedai mamak
Me  : Kenapa?
Mr.Hubby :  Tak percayakan I ke?
Me : Takla, just askin.

Well... been married for 4 years. Trusting? I trust you with all my heart la sayang. Cuma pelik kenapa tetiba nak tengok bola kat luar ni. So saya mengerutkan dahi dan berfikir.

1. Sunyi . Yup itu mungkin salah satu sebab. I'm not interested with bola ni. Tapi kalau tengok Mr.Hubby playing ball, ha... itu I minat. Seksi! (LOL) Kalau gol... dia jerit gol sengsorang... dia mengomel sengsorang...I diam jek sambil tengok Mr.Hubby dan tanya " Sapa yang golkan?" Better dari jadi seorang perempuan poser yang buat-buat minat bola bukan?

2. Tak meriah. Eh ... bukan sama dengan point atas tu ke? Tapi for me still 2nd point la. Kalau tengok dekat kedai mamak, ramai jejaka-jejaki, kawan-kawan yang boleh temankan Mr.Hubby. Kalau gol , alamatnya bergegarla kedai mamak tu.

3.Food. Teh tarik dengan roti canai mamak tu lagi sedap dari teh kat umah tu. I also teh tarik freak!Tadi siap order suruh Mr.Hubby bawak balik satu bungkus teh tarik.

4.Kesiankan I. TV kat rumah ni satu jek. Bukan takmo beli lagi satu, tapi it's just both of us. Kalau beli lagi satu, nanti I watching my favourite show and he watching his favourite , in different rooms. So what is the point kan? Laki bini tengok TV asing-asing dalam satu rumah. Jadi  dengan cara ni I can watch movie ke drama ke...

5. Need his own space. Itula , lelaki mesti nak masa-masa untuk diri sendiri kan. So let him be... Asyik dengan kerja, asyik dengan I yang banyak songeh ni... now maybe is the time for him.

Bottom line sayang, I trust you la. No worries.... Enjoy your WOrld Cup , 4 tahun sekali jeks. **macam lain macam kan bunyi ayat last tu. cemburu ke? herm.... **


My hensem boy. Love you Bie.

You Might Also Like

3 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe