Trip 2011 - Singapore Pt 5

8:56 PM

The next morning bangun dengan semangat nak pergi Zoo. Orang kata kalau datang ke Kota Singa ni wajib pergi  Zoo. So Zach sibuk dengan anak-anak of course yang single mingle ni siap dulu. Kekonon both of us went for morning walk. Padahal going to 7-11 nak beli mineral water. Diorang cakap air dan food dalam Zoo mahal. So we bought mineral water. Cookies memang tak beli la, sebab dah beli masa kat Raffles City semalam. (aku rasa macam salah je nama mall yang aku tulis ni, raffles tu macam betul city tu macam salah, biorla malas nak google) 

Pepagi buta, posing depan hotel

Cantikan bangunan depan tu, sebelah tu 2-3 kedai and our hotel.
Tak reti nak cerita pasal Zoo, tapi saya suka! Two thumbs up! Monyet boleh main lepas-lepas, banyak haiwan yang jinak... boleh tengok dari dekat. Puas juga saya terfikir macam manala diorang jinakkan haiwan-haiwan ni. Tak ada la tengok haiwan dalam jeriji besi. I guess I'm more excited than the kids.
Tapi silap la, sebab tak ikut itenary dari web... so banyak yang kami missed.

The Singapore Zoo need 1 whole day to round , half day? Well we cannot make it... kesian Zach and family kena rushing sebab nak bawak me and Mr.H round area Orchad, jadi dah kena kurangkan round-round dalam Zoo tu. Sorry babe! Nanti 2-3 tahun lagi, bila Zara dah 7 years old, kita repeat again. This time girls only pun boleh! LOL

Kami missed the Wet Safari, pola bear... and peguin... owh mesti diorang tu semua comel.Oh ya... bahagian ular jugak! My advise if you guys nak pergi, itenary yang di suggestkan oleh website Zoo Singapore tu baik ikut. Nanti tak adalah berpusing-pusing macam kita orang ni, lepas tu tak adala missed the animal show tu. Sorry again Zach dearie!

FYI , bot ride tu tak payah naik pun tak apa... boring.... tak ada animal pun... memang boring... percayala... Bot yang radio berbunyi ala-ala di dalam rimba tapi... yang ado! Wasting... so jangan beli ok tiket bot tu!

Ramp ride? Herm... kalau orang tetua maybe they need that; tapi for me, if bebudak yang excited nak jalan, explore the animal them self, tak payahla beli tiket ramp ride tu. Kalau tetiba penat, boleh purchase kat stesyen kaunter diorang. If not mistaken they have 4 stesyen. How it works? Janganla harap ramp tu nak berhenti di mana kamu mahu, diorang hanya berhenti di stesyen yang berkenaan sahaja. So if you wanna explore more, u still need to walk deep inside or maybe to go in to the cave. Lebih kurang macam tu la.

Entrace fee $20, ramp ride $5 and bot ride $5. Kalau beli package for all tak silap package $27. Alhamdulillah my entrance and Mr.H cuma $10 each. Murah kan kan kan? Ala kebetulan je tu sebenarnya, tengah-tengah Q for the ticket tetiba 1 guy approach me.

Guy : Excuse, how many of you?
Me : Erks... 2.. ( dengan tercangang-cangang sambil fikir apala mamat ni nak)
Guy : Would you like to go in with me. I'm staff here. I'm entitled to bring 3 people FOC. You just pay me $20 for both of you.
Me : Herm.. sure?
Guy : yup
Me : Ok, let me discuss with my hubby first.

Mr.H takut kena tipu. So we just try our luck. Saya bagi tahu dia, lepas kami go thru baru I pay him. And yup! he got the $20. Jimat duit mek $34. Tapi kami kena bayar ramp ride and boat ride tu $10 each person. Jadi jimat $14. Kira ok kan?!!

Okla, takmo bebel pepanjang.Mengarut je plak nanti. Enjoys the piccas!

Auntie woth Aresha at entrace

Zara still sleeping. Penat sangat kot malam tadi. The girls!

bawah ni ada buaya tau! kalau boya tu boleh diri maybe leh capai kitaorg kat tepi tu.

Memula jek exited nak tengok map, lepas tu penat, bawak je itenary tapi tak ikut, padan muka akukan,  lepas tu banyak yang missed! :(

Cutekan parents of the 2 little girls yang I adore ni...

" Zara pose, uncle nak snap tu..." Last -last Zara malas nak layan auntie yang gila posing ni, auntie posing sorang!

At last Uncle in the pixx. Wait... hey where's Zara?

Aussie anyone? Ala.. dalam Aussie Outback section ni.

Alamak, peyut... takpa yang pentin I like this picture... Adventure sangat! (padahal keta tu static je! haru betulla...)

Atmacam, boring tak bot ini? Memang pun and no animals pun kat sungai tu... hampeh!

You Might Also Like

5 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe