Kenapa saya berblogging?

11:06 PM

Well terlintas untuk tulis topik ni sebab Abah tu asyik cakap je... dengki dgn orang ek? LOL So di sini aku nak jelaskan jer kenapa aku berblog ni.

Aku suka membaca dan menulis. Sangat2 ok. Dedulu masa belajar adalah cerita2 yang aku karang simpan dalam pc gamaknya dekat 10 muka surat, cuma bila pc rosak, berkubur ataupun kadang-kadang aku mati idea.

Ingat lagi masa aku kerja MiTV, tengah2 mengedit kadang2 boring nak tunggu iklan keluar kan, aku pun mengarang la dalam notepad. So everyweek ada je sequent cerita aku tu, sampai team member aku yang dah biasa pun sometimes siap tanya bila next chapter, tapi bila berenti kerja, (kena retrench sedey sgt suka gila gang kat sini dgn kerja dia fun!) terkubur lagi dalam pc kat office tu kan...

Years back, I love reading other people blog. So much! Tengok diorang cerita pasal life diorang, sharing thing... I think few years back aku suka gila baca my bff blog ZACH ! I told her 'bout it & she's the one that encourage me to be a blogger. She's the one that guide me how to start.

Thanks dear... Sometimes aku rasa aku dapat luahkan perasaan dan apa yang aku nak cerita, tak terpendam dalam hati aku. Rasa puas sangat bila aku dapat menulis something.

Aku adalah kaki shoppin & travel (walaupun sekarang kena budget jadi window shoppin pun jadi!!) so I love to read when people bought something & tell others about it. Pada aku bukan menunjuk tapi sharing. Maybe masa tu ada good bargain somewhere or else maybe one day that travel story leh jadi guide untuk kita one day nanti, why not kan? Bukan itu jer, kalau aku baca siap berangan if I was the one !LOL

Banyak benda lagi yang kita boleh tahu dengan membaca blog orang lain , teladan, new movie best or not, kejayaan, pengalaman, ikut diorang travel , infact mostly everything yang boleh jadi jambatan rujukan untuk kita teruskan liku-liku kehidupan ni.

Aku tak paham ada orang yang sakit hati bila baca blog orang lain siap leh claim orang tu nak menunjuk?!! Hey if you guys dont understand about blogging & hate to read about it, shut it off!!! Keep out from the site. That is easy as ABC!

To cut it simple and short , Blogging? Sharing is HELPING!!!

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe