Sapa Kata Bahasa Melayu senang?!!!

11:49 PM

Topik macam nak menghujah kan...

Aku nih nak try apply kerja goment. So one of my friend inform me everything if possible tulis dalam Bahasa Melayu. Hell that was hard!


Google for it, tapi tak banyak info. Bila try to translate from English to Malay rasa bunyinya macam kelako giler. Well writting this not to say I have a good English sebab English aku pun teruk!


Teruk betul aku ni, nama Melayu tapi nak tulis resume dalam Bahasa Melayu pun kurang pandai. Rasanya ramai gila Melayu macam aku ni. Bukan apa, aku rasa kita terlalu banyak cakap & tulis bahasa pasar dalam kehidupan seharian kita & we get used to it! Bila tiba time-time penting macam ni , ha... mengelupur kan!


So anybody out there yang ada sample, resume or cover letter in malay? Help!!! I do need help.. LOL takpa today is Day 1 for me to create my resume in Malay. Hope it would finish at Day 3 tu paling lewat ler tu....

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe