D'4th Check up!

8:36 PM

Dah seminggu aku tak menulis, bukan apa entahla... Risau plus house warming umah Busu Jasni buat aku little bit busy. So after HKL check up, aku balik kerja the next day & everybody macam suggest kat aku pergi buat proper check-up ASAP. Based oof few friends stories, better scan dari makan ubat. To know exactly about evertything.

So last Thursday aku gagahkan jua diri ini ke Ampang Puteri Specialist. Went to see Dr.Bee the gyne. Nasib baikla dia ni ok orang dia. Memula dia scan perut aku, aku tersengih, cox aku ingat kepala babe. Sebab ada bulat besar dan macam 2 bulat kecil kat dalam dia.

Dr.Bee : That is ovarian cyst. But I need to scan this further, seems something wrong with the cyst. It looks like something else in the cyst.
Me : ( aku tercengang dengan muka terus lain macam!)

Pastu dia terus suruh assistant dia sediakan scan from below plak. Ada nama dia tapi aku malas le nak cari. Once dia scan from below memang nampak jelas cyst tu. Apa yang aku pahamla, my cyst dah 5.1 cm saiz dia, it was at my left ovary, at there were multiple cyst inside the big cyst. Sound scary? Hey aku lagi takut.... Doktor bagi tau aku need the surgery ASAP.

Doktor Bee amik darah sekali lagi, dia kata test HKL tu tak complete. This time to check also my hormon, & to check either it is cancer or not. Well aku cuak untuk tunggu result. Nasib baikla Gee temankan aku hari tu... Thanks babe!!!

Today I went to see Dr.Bee again for the result. Guess what? My cyst getting bigger. Now the size was 5.7 cm. Alhamdulillah Dr.Bee cakap my hormone is normal, no cancer cell also (seingat aku macam tula Dr cakap)

Dr.Bee has setup my surgery for next Wednesday.. Phew... Nak kata aku suka tak happy pun tak gak. Sebab aku penakut incase something wrong during the surgery! But at the same time I'm happy , at least aku dapat kesan penyakit ni dari awal.

Isk duit dah kopak gi specialist! Bertawakal jela kepada Allah.... Amin!

You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe