Cerita Baby

5:58 PM

 

Ingat lagi tak entry pasal my friend wedding photoshoot? Make-up artist dia Kak Wawa from Cleo Studio

Well this time bukan nak cerita pasal pengantin, tapi sharing how to made baby (pelik lak bunyinya kan ??) She nearly 40( if not mistaken) and now pregnant 4 months!! Kak Wawa dah ada 3 or 4 boys so this time dia harap for girl plak. Congrats Kak Wawa...

Masa kita orang beborak nih pengantin dah turun berarak, Kak Wawa tengah berkemas and hubby dia tengah meneman ler kan.. dan aku? menyebok le ( eheheh dapat touch-up free sebab menempel kan, thanks Kak Wawa !)

So aku yang terlebih peramah ni pun bertanya le dekat dia apa rahsia pregnant ni at this age? Mana tak tanya kan, masa last year bulan 7 masa make-up my sis kita orang ada borak-borak pasal kurus, then Kak Wawa bagi statement

" Akak tak mo kurus dulu, next year nak pregnant kalau boleh baby girl, then baru kurus !"
So bila dia plan menjadi haruslah aku tanya rahsia dia kan ?!
Then husband dia tanya one simple question to me

"Do you klimaks?"

Aku nih tak tahu ler masa tu nak jawab ke tak soalan dia ni... tapi untuk kebaikan aku sendiri and for a lesson also, aku rasa baik aku jawab kan.

Me : Mestilah

Husband K.Wawa : Ni la orang pompuan bila tanya soalan-soalan macam ni lain macam. Bukan apa kita kena bahagi-bahagi ilmu yang kita ada dan dapat.Kau tu kena jujur kalau tak macam mana ko nak belajar
Me & Kak Wawa gelak jek masa ni... Dalam hati aku tak pasal-pasal kena marah plak kan.

Husband K.wawa :Both of you & partner have to learn communication during intercourse, if possible klimaks together at the same time.
Me : Perlu ke? (macam budak bodohkan tanya soalan ni)

Husbnad K.wawa : Kalau ko nak bagus perlula, lepas tu jangan terus bangun atau terus pergi toilet. Tidur terus
Masa ni aku dah tergelak-gelak. Bukan apa usually it not be done masa nak tidur but some other time (syhhhh !!!!). Ni yang kita orang kena ubah ni kot, jangan terus gi toilet. herm... (berfikir sejenak)

K.Wawa : Bukan itu je , position juga penting, sebab kedudukan serviks orang pompuan banyak shape.So bila shape tegak itu yg **** terus mengalir keluar so kena pandai letak posisi punggng.Also both of you kena rajin makan sayur hijau.
Me : oooooo

Cakap pasal makan sayur ni, memacam dah petua aku dengar, makan taugeh dan kuchai everyday!! Kalau boleh taugeh celur-celur sket je dengan air panas. Bie tak suka sayur so agak susah sket nak memaksa dia makan sayur kan.Jadi kenala usaha benda lain.

Yang aku laki bini ni dah macam-macam ubat & petua kita orang try. Makan buah zuriat dari Mekah la, buah delima dari Mekah, serbuk kurma Mekah, apa lagi ek? Cuma Biodex je belum try.Ada sesiapa yang dah makan Biodex berjaya ke? Habaq mai...

Kita orang rasa belum sampai rezeki kita orang lagi... Tak pa la, Bie pun fine with it. Dia kata ada orang kawin 5 tahun pun belum ada anak , tak payah la risau... Thanks Dear for being there with me every second and every moment. As long you beside me all the time I'll be fine!!!

Takpa kita berusaha Allah yang menentukan. Amin!!!

Oh ya to Kak Wawa and hubby thanks for the tips, well kekadang cerita dewasa nih some of us segan untuk bercerita mungkin kita fikir cerita dalaman kita. Tapi aku bersyukur punya kawan-kawan yang dah ada baby yang sanggup share with me. My Bff Zach & Faizal was my first lecturer pasal benda ni. Zach ingat lagi kita cerita pasal ni masa aku kerja kat Kidzsports... ?!!! Me will never forget!! Then my other mates Eikin also shared a lot!!! Thanks guys...

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe