Wedding Shoot!

2:40 AM

Penat semalam masih tak hilang lagi... Sampai rumah dalam kul 1.30 pagi...
Apa aku buat? hehehe time to promote then...

Abah buat photography.One of my ex-SFCC has hired us for his wedding photography. Macam mana dia leh tau? Apa lagi I'm the one that act as Retail Manager. Apa salahnyakan... I'm also helping Abah at the photography session. It was held at Kampung Pengantin, dekat Jalan Genting Klang Setapak.

Meh aku citer sikit pasal Kampung Pengantin... Dulu tempat dia kat belakang Holiday Villa Jalan Ampang. Dekat salah sebuah bunglow . Masa tu rasanya tempat dia kecil sikit. Now at new place ok la besar dia, it's like open air hall. Dia macam satu kawasan perindustrian. Sebab itu kalau siang memang kurang cantik untuk photography session. Kalau malam pulak orang mesti fikir 2-3 kali sebelum sampai kat tempat tu, sebab jalan tak berturap, industrial area, berlopak-lopak and gelap giler masa nak masuk area Kampung Pengantin tu.

Kampung Pengantin act as everything for newlyweds. Depends la korang nak apa. What I know from my friend wedding card pun their provide. If korang nak pelamin, door gift, audio, dancing & everything you request they can act as your wedding planner I guess. They provide almost everything, so korang cuma sediakan duit je la kan...

My friend dak Iran ni, cuma sewa tuk food jek. Pelamin and make-up was from other people. Aku suka gile warna baju diorang. Nampak grand and outstanding. Kadang-kadang orang kita ni takut nak pilih kaler garang-garang , yerla takut tak sesuai dengan kulit. Both of them memang beruntung sebab kedua-dua kulit cerah.

Pada sapa yang baru nak pilih-pilih baju pengantin tu... fikir-fikirkan lah pasal warna baju pengantin anda. Gambar kawin tuh agak penting sebenarnya. Aku dah tengok banyak gambar wedding yang Abah ambil. Ada yang baju pudar, pelamin pun pudar so tak outstanding masa dalam gambarkan. So kena pandai mix & match the colour.

Satu je yang aku kurang berkenan, Kampung Pengantin have to do something with the pelamin area. It's damn hot. Bride and groom sweaty gegiler... Asyik kena lap muka.Panas gila baban ok... I think they have to find a way how tu put aircond there. To pihak pengurusan, I know dah banyak orang cater at your place, but the pelamin area memang panas giler babas!!! All make-up melted. The rest was fine, love the bride and groom room & the food was fine.

Kampung Pengantin

Majlis tu , memang not bad. Aku nih berlagak le plak macam art director kan for my photographer ( ceh wah perasan) . The make-up was from CLEO STUDIO, Taman Dagang, Ampang by Kak Wawa. Love her touch, even my sister make-up during her wedding also frm Kak Wawa. kamu sungguh comel Puan Ana !

Majlis berlangsung dari pukul lapan and until 11 pm. Tapi my Team mana leh balik awal, macam biasa ada tugas yang perlu di selesaikan. Kalau tak nanti tak cukup gambar untuk pengantin.

Ana you look so beautiful during the wedding. Family pengantin baik sangat, thanks a lot!!! To Iran and Ana ...
" SELAMAT PENGANTIN BARU ! ALLAH WILL BLESSED YOU GUYS FOREVER. AMIN !!!"

Me with them

p/s : all the pics only for sneak preview.... ponat mata art director a.k.a aku nak memilih ni... one more thing I do not get any royalty promote the make-up or the place, it just for others to make more choice for themself.

You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe