Dessert of the Day!

1:38 AM

Dessert of the day?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 *
*
*
*
*
*
*

Apple Pie

Receipe taken from Rachel Ray... It was simple yet yummy. This was my 1st time baked it. Selalu pergi rumah Zach  je yang dapat makan homemade apple pie dia.

So as a result... Filling lil’ bit watery & sour terlebih.My mistake... Mr.Hubby inform nak isi apple tu lembik sket, so aku gi fry filliing on pan plus letak air. Sepatutnya tak payah... cukup dengan lemon juice & 2 t/spoon apple cider (aku tukar dengan OJ).Future kena taruk lebih sket gula dengan tak yah letak air langsung!!!

It was served with an ice-cream. Ala-ala alamode pie gitu...

1st person yang rasa my apple pie ala mode tu Abah.Tapi Abah ni kelako betulla, tengok filling berair tu terus takut nak makan. Makan ice cream dia jek! Isk apa la... (last-last aku ceduk air tu kuar gak.. takut kang org lain pun takmo makan)

Macam keras kan? Tapi tak...

Nasib baikla Mr.Hubby makan gaks kan. Nak tak nak dia kena makan gak. Kang aku kecik hati.... So what for tomorrow huh? Pizza anyone?

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Bloggers

Blog Archive

Instagram

Subscribe